Miesto desiatok špeciálnych doplnkov postačí jeden komplexný

Myslieť na vitamíny a minerály počas pravidelného cvičenia, kombinovať doplnkovú výživu, predtréningové a potréningové doplnky môže odstrašiť svojou kvantitou. Vyhnúť sa stresu z množstva prípravkov vyriešia tzv. All-in-One Formuly, ktoré združujú pre športovcov všetko potrebné do jedného produktu.

All-in-one doplnky výživy

Produktov, ktoré ponúkajú komplexnú podporu športovcom pri pravidelnom cvičení, je na trhu veľa. Aké sú najpopulárnejšie? All-in-One, čiže po slovensky “všetko v jednom”, predstavuje širokú paletu doplnkov výživy, ktoré sú charakteristické svojou komplexnosťou. Jedná sa o prípravky, ktoré sú stavané na celý tréningový proces, t. j. predtréningové a potréningové doplnky, vitamíny, minerály a nápoje určené na konzumáciu počas tréningu.

Spojenie odhodlania a tvrdej driny na ihriskách a v telocvičniach si vyžaduje kvalitné živiny postavené na vedeckom výskume. Doplnky výživy kategórie All-in-One v sebe kombinujú podporu budovania bezchybnej svalovej hmoty s odbúravaním tukov, no zároveň dodávajú telu potrebné živiny, prebúdzajú silu a odhodlanie športovcov.

V čom pomôžu predtréningové formuly

Niektoré komplexné formuly sa zameriavajú na predtréningové nabudenie organizmu. Prinášajú nával energie, zvyšujú koncentráciu a priamo aktivujú spaľovanie tukov. Predtréningový doplnok pre zlepšenie výsledkov tiež prináša väčšiu intenzitu tréningu. Jednou zo zložiek takýchto produktov je napríklad beta-alanín, ktorý podporuje zvýšenie koncentrácie karnozínu vo svaloch, čo vedie k zvýšeniu sily a svalovej hmoty.

Beta-alanín vo forme doplnku stravy zvyšuje anaeróbnu vytrvalosť a odďaľuje nástup únavy, čo vám umožní trénovať s väčšou intenzitou a po dlhší čas. Citrulín je kľúčovým faktorom pre zvýšenie hladiny arginínu v tele a je dôležitým faktorom pri výrobe oxidu dusnatého. Vo výskumoch bolo preukázané, že zmierňuje únavu a zvyšuje prietok krvi.

Komplexné výživové nápoje

Medzi doplnkami stravy a výživového príjmu sú populárne nápoje s rozličnými príchuťami, ktoré podporujú pravidelné trénovanie. Ich cieľom je podporiť rýchly nárast svalovej hmoty bez tuku vďaka presne formulovaným kalóriám a živinám.

Proteínové zmesi možno vypiť kedykoľvek počas dňa. Niektoré z nich obsahujú aj dávku probiotík, ktorá nielen podporuje trávenie a imunitný systém, ale tiež zvyšuje vstrebávanie 23 dôležitých aminokyselín, vrátane leucínu, ktorý je rozhodujúcou zložkou pri stimulácii svalovej syntézy bielkovín. Príprava proteínových nápojov je veľmi jednoduchá, stačí ich zmiešať s dvomi deci vody alebo studeného nápoja podľa vášho výberu.

Výživové doplnky napomáhajú k rýchlejšej obnove a budovaniu svalov a podporujú vytrvalosť. Špeciálne zmesi vlákniny, ktoré doplnková výživa obsahuje, napomáhajú lepšiemu spracovaniu jednotlivých živín.

Niektoré komplexné prípravky sú vhodné na užívanie pred spaním, kedy zabezpečujú pozvoľné vstrebávanie bielkovín počas noci.

Tip: Ak chcete zvýšiť príjem bielkovín v jednej porcii a dosiahnuť vynikajúcu chuť nápoja, použite pri príprave nízkotučné mlieko namiesto vody.

Komplexné prípravky pre ženy

Moderné ženy so zdravým životným štýlom sa vo svojom voľnom čase venujú športu, outdoorovým aktivitám,  jazde na bicykli, starajú sa o svoje zdravie. Komplexné výživové doplnky pre ženy obsahujú potrebné vitamíny a stopové prvky pre udržanie zdravých nechtov, vlasov a pokožky, ako aj vitamíny A, B, C a biotín, tiež zinok, selén, jód a meď.

All-in-One doplnky pre ženy sú špeciálne prispôsobené ich potrebám a popri vitamínoch a mineráloch sú zamerané na spaľovanie prebytočného tuku. Mnoho podporných doplnkov pre ženy sa zameriava na reguláciu telesnej hmotnosti a aktívneho spaľovania uložených tukových buniek, ale napríklad aj prevencie proti nervozite a osteoporóze a predstavuje náhradu potréningového jedla. Prípravky pre ženy sú bohatým zdrojom:

  • bielkovín – nevyhnutný pre obnovu tkanív a zdravý vývoj organizmu;
  • cukrov – ovocný a mliečny – ľahko vstrebateľný zdroj energie;
  • L-karnitínu – aktívny spaľovač tukov, energizér a tukový eliminátor;
  • HCA – brzda apetítu prírodného charakteru, bráni premene prebytočných cukrov na tuky;
  • chrómu – je nevyhnutný pri dokonalej premene tukov, sacharidov a bielkovín;
  • izoflavonoidy –  pozitívny vplyv na činnosť ženských orgánov;
  • vápnika – je nevyhnutný pre rast, zdravé kosti a zuby, správnu funkciu nervov a svalov;
  • inulínu – vláknina s probiotickým účinkom podporujúca trávenie a vstrebanie vápnika;
  • vitamínov – nevyhnutné pre život, posilňujú imunitu, podporujú funkčnosť orgánov;
  • antioxidantov – slúžia ako ochrana organizmu pred voľnými radikálmi;
  • a minerálov – zásobujú bunky kyslíkom, modifikujú tráviace procesy.

Foto: skeeze

Komentáre

  1. Ahoj, já miluji sport a chození do posiloven. Jednu, mou oblíbenou, mám kousek od baráku, tak tam mohu chodit často. Mám pocit, že už jsou vidět výsledky. Nedávno jsem zainvestovala a koupila si krásné sportovní oblečení. Sice je ze second handu, ale vypadá úplně nově a je ve skvělém stavu. Cena byla úplně nesrovnatelná s jinými obchody!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. V tomto s vámi vlastně souhlasím. V některých případech je opravdu zbytečné si kupovat několik doplňků, když existují takové, kde je od každého trochu. Snad jen jediný výjimka je podle mě kloubní výživa pro sportovce U té má podle mě smysl investovat do jedné, ale pořádné. Mluvím z vlastní zkušenosti.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky