Cestovné poistenie pohodlne a rýchlo z pohodlia vášho domova

Ani sa nenazdáme a sú tu letné prázdniny, čas dovoleniek a všakovakých dobrodružstiev. Najmä pre deti sú tie dva mesiace oddychu od školských povinností ako možnosť dokonale sa vyblázniť či už doma, u starých rodičov, na dovolenke, alebo v rôznych zážitkových táboroch. A priznajme si, aj nám dospelým príde mimoriadne vhod letný relax a nabratie síl do ďalšieho pracovného procesu.

The Map

Viete ale, že každá minca ma dve strany. A zvyčajne jednu tú dobrú a tú druhú zlú. Nie je tomu inak ani v prípade dovoleniek. Nie, nechceme vás zbytočne strašiť, len vám chceme pripomenúť, že počas dovoleniek, a vôbec počas teplejších mesiacov v roku býva enormný nárast infekcií, športových úrazov, autohavárií, ale aj krádeží osobných vecí a batožiny. Skrátka a dobre, počas letnej trmy vrmy býva väčší výskyt, väčšia miera pravdepodobnosti poistných udalostí.

Dovolenkári by mali v prvom rade byť zodpovední

Môže za to zvýšená ľudská aktivita v externom prostredí v dôsledku tepla. Vtedy sa ľudia viac pohybujú mimo svojho domova, mimo známeho prostredia. Menšia miera orientácie v cudzom prostredí, uvoľnenosť, väčšia tendencia riskovať, všadeprítomný alkohol dokáže narobiť kopec starostí aj jedincom ktorí sú počas ostatných mesiacov vzorovým príkladom pre iných v zodpovednom správaní. No ale aby sme nevinili len nás, samotných. Aj dlhoprstí majú v lete hotový raj. Koncentrácia turistov a ich peňaženiek a mobilov predstavujú pre nich priam neodolateľné lákadlo.

Preto je mimoriadne vhodné sa na prípadnú nepríjemnosť vopred pripraviť Že ako sa dá pripraviť na nepredvídateľné? No pozrite sa. Pochopiteľne, úplne vylúčiť to, že sa vám a vašim detvákom prihodí niečo nemilé, ba až život ohrozujúce, nemožno, ale môžete pravdepodobnosť eliminovať na minimum tak, že si riziká uvedomíte a budete sa správať maximálne zodpovedne. A súčasne sa čo najkomplexnejšie poistíte vo vašej poisťovni.

Cestovné poistenie je dnes považované za samozrejmosť

Tu treba povedať, že mnohí ľudia majú v poistení poriadny chaos. Na druhej strane sa im ani niet čo čudovať, pretože poisťovne svoje produkty vysvetľujú značne chaoticky v snahe si získať ďalších klientov. A tak sa budúci klient nedozvie, či je vhodnejšie mať zakúpené poistenia počas dovolenky ako súčasť iného poistenia, alebo samostatne, a v akom rozsahu.

To, či urobil správne častokrát zistí až vtedy keď sa udeje poistná udalosť. Vtedy len zistí, že to, k čomu sa im poisťovňa zaviazala, čím to skutočne aj dodrží a bude súčasne aj nápomocná v celom tom procese vybavovania.

Aby ste sa v tom trošku vyznali, poradíme vám. Ak sa vyberiete na dovolenku dajme tomu na na dva týždne čo je približne štandardná doba koľko ľudia strávia leňošením a športovaním, zakúpte si krátkodobé cestovné poistenie, ktoré vás ochráni pred finančnými výdajmi v prípade ošetrenia, pobytu v nemocničnom zariadení, prevozu na Slovensku, krádeže osobnej a príručnej batožiny a dokonca aj vtedy ak vy náhodou nedopatrením zapríčiníte škodu iným buď na jeho majetku alebo jeho zdraví.

Ošetrenie v zahraničí je mimoriadne nákladnou záležitosťou

By ste neverili, ale ošetrenie v zahraničí a najmä v tých vyspelých západných krajinách stojí nemalé peniaze aj tá najmenšia maličkosť. Také vytrhnutie boľavého zuba, alebo zlomená noha, čo je veľmi časté zranenie letných dovolenkárov by vás vyšla na takú sumu keby ste neboli poistení, že by ste sa okamžite zbalili a znechutene rovno domov. A nepomôže vám ani Európsky zdravotný preukaz, pretože ten platí iba v štátnych zdravotníckych zariadeniach. No aj iba v prípade základného ošetrenia a základných úkonov.

Ďalšou častou galibou v lete býva infarkt v dôsledku horúčav. V teple vysoké teploty rozťahujú cievy, no a akonáhle človek skočí do vody, dôjde k rýchlemu stiahnutiu ciev a nárastu krvnému tlaku. Cievy takúto záťaž nevydražia a prasknú. Podobnou pohromou býva aj mozgová porážka, čo je obdoba infarktu ale v pre zmenu v hlave.

Na dovolenke sa správajte podľa pravidiel uvedených v poistnej zmluve

To, že vás môže cestovné poistenie ochrániť aj pred vašou nedbalosťou, to sme už spomínali a nemusíme to ďalej rozvíjať. Skôr by sme poukázali na to, že cestovné poistenie sa vzťahuje aj na stornovanie zájazdu, čiže ako nedajbože začne štrajkovať letecký dopravca, hotel v ktorom by ste mali byť ubytovaný vyhorí, alebo jedno z vašich detí náhle ochorie a celá rodina musí zostať doma. A všetko toto cestovné poistenie pamätá. Záleží iba na čo všetko ste sa poistili po dobu dovolenky.

Poistiť sa môžete už od jedného dňa až po niekoľko mesiacov. Dobu pobytu a dĺžku poistenia konzultujte s vašou poisťovňou, minimalizujete tak riziká. Tam vám poradia, čo a ako. Ale aby sme len nechválili cestovné poistenie a poisťovne ako také, musíme vás upozorniť že ako aj v iných poistných produktoch existujú isté výluky. Napríklad ak si požičiate na Ibize malý skúter a počas výletnej jazdy zrazíte chodca a pri vyšetrovaní nehody vám zistia v krvi alkohol, tak vtedy s preplatením škody na majetku a zdraví poškodeného zo strany poisťovne nerátajte.

Najrýchlejšie sa poistíte online

Ako sa ale poistíte z toho technického hľadiska? Buď zájdete do kamennej pobočky poisťovne alebo využijete online poistenie z pohodlia domova prostredníctvom internetovej, alebo mobilnej aplikácie vyplníte predtlačené kolonky a máte hotovo. No a ešte predtým si na virtuálnej kalkulačke poisťovne vypočítate, či vám ten konkrétny produkt vyhovuje aj po tej finančnej stránke. Ak áno, stačí zadať povinné údaje a odkliknúť, čím vlastne pošlete do poisťovne všetko to, čo treba a ste pre každý prípad poistený.

Takže vám a vašom blízkym už stačí iba zaželať šťastnú cestu.

Komentáre

  1. Byl jsem mile překvapený z jednoho cestovního pojištění do Maroka, teď si nevzpomínám na pojišťovnu. Připláceli jsme si tenkrát vysoký standard. A stalo se nám tam to, že jsme si půjčili auto a píchli jsme. No, nějak se to vyvrbilo a celá pneumatika byla v háji. Firma to samozřejmě chtěla rentovat, protože to bylo přiznaně naší vinou. O tom jsme se s nima nehádali. Milé překvapení nastalo, když jsme to zkusili řešit s pojišťovnou a ty krom toho, že to s firmou vyjednali, tak to z velké části dokonce i zaplatili. Vyplatí se připlatit si.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Rozhodli jsme se s mým milencem, že letos zahodíme ty sny o dovolené v zahraniční a budeme trávit pár dní také v Česku. Víme totiž, jak to mají teď restaurátoři náročné, jelikož sami jsme několik let pracovali pro jednu nadnárodní firmu sídlící v Německu. A pobíhat po place je základ pro vydělávání peněz.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Za mě je pojištění nutností. Mám sice pojištění v rámci debetní karty, ale na to rozhodně nespoléhám a kdykoli někam jedu do zahraničí, řešíme cestovní pojištění. Jednou jsme ho i využili, když manžel spadl na lyžích a pro podezření na otřes mozku jsme jeli do nemocnice. Vše dobře dopadlo, ale to nás jen ujistilo v tom, že pojištění je opravdu nutností. My jezdíme na hory rádi a vždy mi dobře poslouží malá peněženka, kterou dám pohodlně do bundy a mám tam doklady, kartu, pár peněz a právě kartičky pojištěnce.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Určitě souhlasím že pokud se člověk chystá vydat někam do zahraničí, tak je cestovní pojištění nezbytnost. Docela by mě ale zajímalo jaký máte například názor na životní pojištění? Hodně jsem si o tom v poslední době četl a narazil jsem na konfliktní názory. Někdo říká, že je to nutnost, jiný zase, že zbytečnost, tak jsem z toho zmatený. Jaký na to máte názor?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Cestovné poistenie je určite dobré si zaistiť pred každou cestou do zahraničia. Keď sme tento rok išli na dovolenku, tak sme si ho tiež zariaďovali. Išli sme navyše autom, takže v takom prípade človek nikdy nevie čo sa môže prihodiť. Našťastie to prebehlo v pohode. Ani deti v aute nehnevali. Našťastie celú cestu pozerali na rozprávky na takom multimediálnom prehrávači, ktorý sme zohnali tu.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky